منتدى أبطال الانمى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى ابطال الانمى

 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كعك العيد .....................

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
gogo
بطل نشيط
بطل نشيط
gogo


عدد المساهمات : 20
نقاط : 30
تاريخ التسجيل : 16/09/2009

كعك العيد ..................... Empty
مُساهمةموضوع: كعك العيد .....................   كعك العيد ..................... Emptyالخميس سبتمبر 17, 2009 7:36 am

عملتو الحكك ولا لسه
كل سنه وانتو طيبين
ياترى مستنيين لما اجى اعمله معاكو

طب يلا شمرى منك ليها
وورايا عالمطبخ


وصفات لعمل الكيك

--------------------------------------------------------------------------------

سأضعُ هنا كل ما لدي من وصفات لعمل الكيك وقمتُ بتجربتها وأعجبت جميع من تذوقها أرجو أن تجربوها مثلي ووداعاً لكل كيكات الجمعيات والأسواق وإن تواجهكم أية مشاكل في عمل الكيك أخبروني المشكلة وأنا سوف أساعدكم بها بحول الله

أولاً خطوات نجاح الكيك :


- تأكدي أن الفرن المستخدم هو من النوع الجيد و لا يحتاج الى صيانة.

- التأكد بان الوصفة ناجحة و مجربة و اتباع الوصفة خطوة خطوة و التأكد بان كل المكونات جاهزة أمامك

- يجب انتقاء نوع الطحين المناسب للكيك

- تسخين الفرن من الأسفل قبل بوقت و على درجة 350 فهرانهايت او رقم 4 او 180 درجة مئوية

-انتقاء صينية الخبز المناسبة بالنسبة للحجم و النوعية و يجب ان يصل حد مزيج الكيك الى حد نصف جدار الصينية لا أقل و لا أكثر

-تحضير صينية الخبز و ذلك بدهنها بالزبدة و رشها بالطحين و التخلص من الطحين الزائد حتى لا يتكبتل

-خلط البيض مع السكر اول شيء و بالسرعة المطلوبة و بجهاز كهربائي حتى تتكون رغوة و اضافة باقي السوائل

-يفضل اخراج البيض و الزبدة قبل بوقت من الثلاجة حتى لا تكون باردة جدا عند الخفق

-يفضل نخل كل المواد الجافة كالطحين و البيكنغ باودر والخ

-تضاف المواد الجافة كالطحين و البايكنغ باودر و الحليب البودرة الخ تدريجيا و ذلك بعد خفق المواد السائلة . يفضل اضافة الطحين آخر شيء

-خلط المزيج بطريقة يكون متجانسا

-وضع الكيك في الطبقة الوسطى من الفرن مع عدم اشعال الحرارة العلويى و عدم فتح باب الفرن قبل التاكد بان الكيك قد وصل الى درجة الانتفاخ المطلوبة أي ليس قبل 30 الى 35 دقيقة

-يحتاج الكيك للنضج تماما حوالي ال 45 دقيقة كمعدل اجمالي . بعض أنواع الكيك تحتاج 30 دقيقة و أخرى تحتاج الى ساعة

- للتاكد من نضوج الكيك نستعمل عود الأسنان أو عود الكبريت و ذلك بغرزه في داخل الكيك و ذلك فقط بعد التأكد بان الكيك انتفخ و أصبح سطحه ناشفا . عند خروج العود نظيفا بدون ان يكون عالقا عليه أي مواد سائلة يكون الكيك استوى و يخرج من الفرن ليبرد فورا





الغريبة
كيلو دقيق
1/8 كيلو سكر بودرة
بيضة – فانيليا
1/2 كيلو سمن
1/2 معلقة صغيرة ممسوحة بيكنج بودر
الطريقة:
نضرب السمن الاول لوحدة كويس
نضع علية السكر ونضربهم كويس مع بعض لحد ما يبقوا
زى الكريمة و لونهم يبقى ابيض نضع عليهم البيضة و الفانيليا
نضع البيكنج بودر على الدقيق و نضع الدقيق شوية شوية
على الخليط السابق الى ان تتكون عندنا العجينة
نشكلها على هيئة كور صغيرة ونضع فى منتصف كل كرة
اما قرنفلة تنغزيها فى العجينة مش حيبقى باين منها الا الوردة
اللى فوق – او نص فستقة – او نص لوزة مقشرة –
او ملبسة فضى اللى بتبقى مدورة زى الكرة و ناشفة و لونها فضى –
او واحدة صنوبر
نرصص الغريبة فى الصوانى و ندخلها الفرن و خلى بالك
ان لونها مش حيتغير انتى ابقى بصى عليها من تحت
حتلاقيها لونها اغمق شوية و مسك نفسة كدة خلاص تخرجيها من الفرن
ملحوظة :
بمجرد ما تطلع الغريبة من الفرن وهى سخنة تكونى مجهزة سكر بودرة
فى مصفاة صغيرة و تروحى رشة عليها مباشرة السكر البودرة وهى سخنة
فى الصينية و بالهنا و الشفا
ملحوظة : معظم الناس بتعمل الغريبة ببياض البيض فقط من غير الصفار لكن انا
بعملها بالبيضة كاملة و التجربة خير برهان





الغريبة2

1 كيلو دقيق
1 كوب سكر ناعم
3 كوب سمن مجمد
1 بياض بيضه
فانيليا

الطريقة
نضرب السمن الاول لوحدة كويس
نضع علية السكر ونضربهم كويس مع بعض لحد ما يبقوا
زى الكريمة و لونهم يبقى ابيض نضع عليهم البيضة و الفانيليا
نضع البيكنج بودر على الدقيق و نضع الدقيق شوية شوية على
الخليط السابق الى ان تتكون عندنا العجينة
نشكلها على هيئة كور صغيرة ونضع فى منتصف كل كرة اما قرنفلة تنغزيها
فى العجينة مش حيبقى باين منها الا الوردة اللى فوق – او نص فستقة –
او نص لوزة مقشرة – او ملبسة فضى اللى بتبقى مدورة زى الكرة و ناشفة
و لونها فضى - او واحدة صنوبر
نرصص الغريبة فى الصوانى و ندخلها الفرن و خلى بالك ان لونها مش
حيتغير انتى ابقى بصى عليها من تحت حتلاقيها لونها اغمق شوية
و مسك نفسة كدة خلاص تخرجيها من الفرن








بسكويت النوشادر

1 كيلو دقيق
1/3 كيلو سكر
ربع كيلو سمنه
10ييضات
معلقة فانيليا
1 ملعقه كبيره نوشادر
ملعقة بيكنج بودر
كوب حليب
الطريقه
نضرب البيض جيدا لحد ما يتخن
ندوب النشادر و البيكنج بودر فى الحليب
ثم نضعهم على البيض المضروب
نضع الدقيق على الخليط مع العجن حتى تتكون عجينة صالحة للفرد
نشكل العجينة بالمفرمة بالوش الخاص بالبسكويت على شكل اصابع
يدهن الوجة بالبيض وتخبز فى فرن متوسط الحرارة



بسكويت جوز الهند
2 كوب دقيق
3/4 كوب سمن
3/4 كوب جوز هند ناعم
1 بيضة + صفار بيضة
1/2 كوب سكر
معلقة بيكنج بودر
2 معلقة كبيرة حليب
زرة ملح – فانيليا
الطريقة
يضرب السمن جيدا ثم السكر كويس جدا مع بعض
يضاف البيض مع الفانيليا ويستمر فى الضرب
يضاف البيكنج بودر وجوز الهند الى الدقيق مع زرة الملح
يضاف الدقيق الى خليط السمن والبيض والسكر المضروب مع جوز
الهند والحليب تشكل العجينة افرديها بالنشابة و قطعيها دوائر
ضعيهم فى الصينية و دخليهم فرن متوسط الحرارة
حياخد السوى حوالى ربع او تلت ساعة




بتى فور ناعم

1 و 1/4 كيلو دقيق
3/4 كيلو زبدة
1/4 كيلو سكر بودرة
4 بيضات كاملة + صفار 4 بيضات
فانيليا
ربع معلقة بيكنج بودر
الطريقة
نضرب الزبدة كويس جدا لحد ماتنعم
ثم يضاف لها السكرونستمر فى الضرب لحد ماتبيض
يضاف البيض والفانيليا الى الزبدة والسكروتدعك جيدا جدا
بإستعمال اليد نعجن بالدقيق المضاف له البيكنج بودر
نشكل البيتي فوربالقمع على هيئة وردات مدورة او وردات بالطول
او بالماكينة ويخبز في الحال
-لو أردنا عمل بيتي فور بالكاكاو نضيف للدقيق2 ملعقة كاكاو
و ننقص 2ملعقة دقيق منه
بعد ما يطلع ويبرد نزوقة بأفكار كتير زى مثلا نلزق
واحدة الشيكولاته مع واحدة بيضاء او نلزق كل اتنين ابيض مع
بعض ونزوقهم بالشيكولاتة السايحة او نلزق اتنين بالشيكولاتة ونزوقهم
بالشيكولاتة البيضاء



أصابع البتى فور

2 كوب دقيق - كوب سكر
أصبع زبده 113ج
نص ملعقة صغيرة بيكنج بودر
بيضتان - ملعقتان شوكولاتة بودرة
مربى – فستق مطحون للزينة
الطريقة
ينخل الدقيق والبيكنج بودر
-يخفق السكر والزبده حتى يصبح مثل الكريمة
-يضاف البيض للخليط السابق ويخلط
-تضع المقادير الجافة وتعجن
وتقسم العجينة إلى قسمين
ثم تضع على قسم الشوكولاته والقسم الآخر سادة
تشكل بماكينة البسكويت او بالقمع على هيئة أصابع
وتخبز فى فرن هادى حتى تحمر من الأسفل
بعد أن تبرد الأصابع يؤخذ أصبع سادة
ويدهن بالمربى ويلصق فيه أصبع الشوكولاته
ويضع على الأطراف الفستق المفروم

بيتي فور



المقادير

¼ 1 كوب زبدة لينة
1 كوب سكر بودرة
2 بيض
½ 2 كوب دقيق
1 ملعقة صغيرة فانيليا
¼ ملعقة صغيرة بيكينج باودر
1 ملعقة صغيرة كاكاو لتلوين العجين
مكسرات للتزيين

الطريقة

- تُخفق الزبدة جيداً حتى يبيض لونها، ثم يُضاف السكر البودرة والبيض و الفانيليا ويُخفق الخليط جيداً.
- يُخلط الدقيق والبيكنج باودر، ثم يُضاف تدريجياً إلى خليط الزبد حتى تتجانس جميع المواد وتُشكل على هيئة كرة وتُترك لترتاح قليلاً في الثلاجة (يُمكن أن يُحفظ العجين في الثلاجة لمدة أسبوع لحين استخدامها).
- يُقسم العجين إلى جزئين، يُعجن جزء ببودرة الكاكاو و يُترك الآخر كما هو.
- يُشكل العجين باستخدام إما كيس حلواني أو بواسطة ماكينة البتي فور الخاصة و يُشكل بأشكال مختلفة و يُزيَن بوضع حبة المكسرات في وسطه.
- ترص في صاج مدهون وتخبز في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 20- 25 دقيقة.
- يُترك ليبرد و يُزين حسب الرغبة






يلا بالهنا
وعيد سعيد
كعك العيد ..................... Byebye

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
naruto
بطل قاتل
بطل قاتل
naruto


عدد المساهمات : 180
نقاط : 269
تاريخ التسجيل : 03/08/2009
الموقع : abtal.sudanforums.net

كعك العيد ..................... Empty
مُساهمةموضوع: رد: كعك العيد .....................   كعك العيد ..................... Emptyالخميس سبتمبر 17, 2009 7:48 am

ياااااااااااااااااااااااااا

جوعتينا يا جوجو

انا بصراحة بموت فى الكحك

وبزات الكحك ابو عجوة

وكمان الغريبة

تسلم ايدك يا جوجو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://abtal.sudanforums.net
gogo
بطل نشيط
بطل نشيط
gogo


عدد المساهمات : 20
نقاط : 30
تاريخ التسجيل : 16/09/2009

كعك العيد ..................... Empty
مُساهمةموضوع: رد: كعك العيد .....................   كعك العيد ..................... Emptyالإثنين سبتمبر 21, 2009 7:36 am

الصيام خلص يا نارتو وكل ذى مانت عايز
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
naruto
بطل قاتل
بطل قاتل
naruto


عدد المساهمات : 180
نقاط : 269
تاريخ التسجيل : 03/08/2009
الموقع : abtal.sudanforums.net

كعك العيد ..................... Empty
مُساهمةموضوع: رد: كعك العيد .....................   كعك العيد ..................... Emptyالإثنين سبتمبر 21, 2009 8:11 am

ايوة

حاكل

ومش حصوم

غير السنة اللى جاية بقى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://abtal.sudanforums.net
gogo
بطل نشيط
بطل نشيط
gogo


عدد المساهمات : 20
نقاط : 30
تاريخ التسجيل : 16/09/2009

كعك العيد ..................... Empty
مُساهمةموضوع: رد: كعك العيد .....................   كعك العيد ..................... Emptyالجمعة سبتمبر 25, 2009 5:10 am

ان شاء الله بس ما تنساش الست من شوال .....................
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
naruto
بطل قاتل
بطل قاتل
naruto


عدد المساهمات : 180
نقاط : 269
تاريخ التسجيل : 03/08/2009
الموقع : abtal.sudanforums.net

كعك العيد ..................... Empty
مُساهمةموضوع: رد: كعك العيد .....................   كعك العيد ..................... Emptyالسبت أكتوبر 10, 2009 11:15 am

طبعًا يا جوجو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://abtal.sudanforums.net
 
كعك العيد .....................
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى أبطال الانمى :: مطبخ الابطال-
انتقل الى: